24-uurs noodopvang bij SKOA en Kiddies

24-uurs noodopvang bij SKOA en Kiddies voor ouders die kinderopvang nodig hebben buiten de reguliere tijden.

De gemeente heeft ons gevraagd mee te werken aan een 24-uurs opvang speciaal voor kinderen waarvan de ouders één van de cruciale beroepen heeft èn de werktijden buiten de huidige openingstijden van de noodopvang vallen (’s avonds, ’s nachts en in de weekenden).

Het is ontzettend belangrijk dat deze ouders hun werk goed kunnen doen, dus is een fijne en vertrouwde opvang voor hun kinderen essentieel. Daarom starten SKOA en Kiddies samen eind van de week met deze opvang en gaan open zodra de eerste aanmeldingen binnenkomen.

 Welke ouders kunnen hun kind(eren) aanmelden?

Het gaat ook hier om kind(eren) waar één van de ouders werkzaam is in één van de cruciale beroepen. Wel willen we benadrukken dat ook de ouders die hun kinderen normaal niet naar de opvang brengen of naar een andere opvang dan SKOA of Kiddies, van de 24-uurs opvang gebruik van kunnen maken.

Hoe meld ik mijn kind(eren) voor de 24-uurs opvang aan?

Anders dan onze huidige noodopvang, loopt de aanvraag om gebruik te kunnen maken van de 24-uurs opvang, via de gemeente. Voor de ouders zijn hier geen kosten aan verbonden. Je kunt je kind(eren) aanmelden via noodopvangkinderen@alkmaar.nl.

Ik maak al gebruik van de noodopvang, wat nu?

Voor de ouders die op dit moment al van de noodopvang gebruik maken, verandert er niets in het aanmeldingsproces. Zij blijven hun kind(eren) aanmelden via noodopvang@skoa.nl.

Voor de reguliere noodopvang doen wij een dringend beroep op alle ouders om, daar waar mogelijk, de noodopvang tijdig aan te vragen. Heb je opvang nodig, laat dit dan uiterlijk één werkdag van tevoren, vóór 12:00 uur weten. Deze tijd hebben wij nodig om een goede personeelsplanning te kunnen maken zodat we een prettige en veilige omgeving voor de kinderen en de medewerkers kunnen waarborgen.

Op welke locatie is de 24-uurs opvang?

De locatie is de Egelantier, die ligt in het Nassaukwartier aan de Houtweg 29 in Alkmaar. Deze locatie heeft alle faciliteiten voor deze opvang, is centraal gelegen voor de verschillende zorginstellingen en het is, niet onbelangrijk, een fijne ruimte voor kinderen om te zijn.

Tot wanneer wordt de 24-uurs opvang ingezet?

In ieder geval tot en met 28 april. Eind april geeft de overheid meer duidelijkheid over de periode daarna.

Mochten jullie vragen hebben, neem dan gerust contact op met Julia van Schagen (j.schagen@skoa.nl) of Marieke Wiringa (m.wiringa@skoa.nl).

De teams van SKOA en Kiddies zijn heel blij dat we de medewerkers van het ziekenhuis en zorginstellingen, op deze wijze kunnen ondersteunen.