Extra noodopvang met ingang van 7 april 2020

Naast het opstarten van de 24-uurs opvang, gaan we vanaf volgende week op een tweede noodlocatie de kinderen opvangen. We begonnen met een kleine groep kinderen, maar nu de veiligheidsmaatregelen langer duren, zien we dat ouders het niet langer in hun eigen sociale netwerk kunnen regelen en worden de groepen groter. De groepen zijn nog steeds onder de maximale aantallen, maar we vinden het in deze tijd verstandig en veiliger om een tweede locatie te openen.

Welke twee locaties zijn er vanaf volgende week open?

We blijven de kinderen opvangen op de locatie Rapsodie, Beethovensingel 3 in de Bergermeer, daar komt de locatie Kinderkroon, Louis Couperusstraat 5 in de Vroonermeer vanaf dinsdag 7 april bij.

Hoe weet ik naar welke locatie ik volgende week mijn kind(eren) moet brengen?

Alle kinderen die normaal gesproken naar de Kinderkroon, Muiderkring, Kraaienest en Vlieger gaan, zullen vanaf dinsdag 7 april op de Kinderkroon worden opgevangen.

De kinderen van andere locaties die op dit moment van de noodopvang gebruik maken op de Rapsodie geldt dat zij op de Rapsodie blijven. Wil je liever gebruik maken van noodopvang bij de Kinderkroon, stuur dan een e-mail naar noodopvang@skoa.nl

Voor de kinderen die nieuw aangemeld worden, kijken we welke locatie het gunstigst ligt voor de ouders.

Waarom deze twee locaties?

Op deze manier kunnen we een mooie spreiding maken van de opvang over Alkmaar. Door de locatie Kinderkroon te openen kunnen we medewerkers inzetten die werken op de Muiderkring, de Vlieger, Komeet, het Kraaienest en natuurlijk de Kinderkroon zelf. Op de locatie Rapsodie zien de kinderen medewerkers van de Toermalijn, de Egelantier, Jan Steen en natuurlijk de Rapsodie zelf.

Zo kunnen we beter zorgen voor bekende gezichten zodat ook in deze ongewone tijd, de opvang toch zo vertrouwd mogelijk is.

Voor jullie gemak herhalen we de volgende vragen:

Wanneer kom ik aanmerking voor noodopvang?

Voor de zekerheid herhalen we ook de link naar de lijst met vitale beroepsgroepen                     https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen.

Werkt één van beide ouders in één van de vitale beroepen en lukt het niet om de opvang van je kind zelf te regelen, dan kom je in aanmerking voor noodopvang.

Ik wil mijn kind(eren) aanmelden voor noodopvang, hoe doe ik dat?

Wil je gebruik maken van de noodopvang dan kun je je kind aanmelden via noodopvang@skoa.nl. Om de noodopvang in orde te kunnen maken hebben wij de volgende gegevens nodig:

 • Naam kind(eren)
 • Geboortedatum kind(eren)
 • Vaste opvanglocatie
 • Gewenste opvangdagen

Wij doen een dringend beroep op alle ouders om, daar waar mogelijk, de noodopvang tijdig aan te vragen. Heb je opvang nodig, laat dit dan uiterlijk één werkdag van tevoren, vóór 12:00 uur weten. Deze tijd hebben wij nodig om een goede personeelsplanning te kunnen maken zodat we een prettige en veilige omgeving voor de kinderen en de medewerkers kunnen waarborgen.

Wat moet ik doen als ik mijn kind(eren) breng?

Houd rekening met strengere veiligheids- en gezondheidsregels voor halen en brengen:

 • Halen en brengen bij de deur. Wij zorgen dat er een medewerker is om je kind(eren) op te vangen of naar de deur te brengen. Wij zorgen ook voor zoveel mogelijk vertrouwde gezichten.
 • Kinderen worden gebracht en gehaald door één persoon.
 • We zorgen met elkaar voor 1,5 m afstand.
 • Alleen kinderen en ouders zonder gezondheidsklachten mogen komen.
 • Het afscheid is kort.

Wanneer mogen mijn kinderen niet naar de opvang komen?

 • Als je kind één van onderstaande gezondheidsklachten heeft: 
  • Loopneus 
  • Keelpijn 
  • Niezen 
  • Licht hoesten 
  • Verhoging (tot 38 graden) òf koorts 
 • Als er sprake is van een thuisisolatie van één of meerdere huisgenoten omdat één of meerdere huisgenoten koorts heeft, benauwdheidsproblemen heeft of positief getest is.

Als je kind 24 uur klachtenvrij is, mag hij of zij weer naar de opvang komen.

 Mijn kind komt toch niet naar de opvang, hoe geef ik dit aan jullie door?

Wanneer je kind door ziekte of vanwege een andere reden niet naar de noodopvang komt, horen wij dit graag zo spoedig mogelijk, maar graag voor 7:30 uur op de opvangdag. Je kunt dit doorgeven via noodopvang@skoa.nl of via 072-5147 147 – optie 0.

Waar kan ik terecht voor meer informatie over noodopvang?

Voor informatie over noodopvang zijn wij van maandag t/m vrijdag van 7:00-13:00 bereikbaar via 072-5147 147- optie 0.

Wat als mijn vraag er niet tussen staat?

Kijk dan op onze website voor een uitgebreide versie van de veel gestelde vragen of stel je vraag via ouderportaal@skoa.nl.

 

 

Naar het nieuwsoverzicht