Kinderdagverblijf Egelantier zet zich in voor Roemeense kinderen

Bij SKOA vinden we het belangrijk om stil te staan bij de wereld om ons heen. We vinden dat we samen verantwoordelijk zijn voor de maatschappij en willen dat ook meegeven aan de kinderen op onze locaties. Op kinderdagverblijf Egelantier hebben ze daarom knuffels ingezameld voor kansarme kinderen in Roemenië.

Tijdens het thema ‘knuffels’ op de Egelantier zagen de pedagogisch medewerkers hoeveel een knuffel, letterlijk maar ook figuurlijk, voor een kind kan betekenen. Het was dan ook bijna een logisch vervolg aan het thema om knuffels in te zamelen voor kansarme kinderen. Want elk kind verdient een knuffel.

De vele knuffels die zijn ingezameld gaan via de Stichting Roemeense Kinderhulp naar kansarme kinderen in Roemenië. De kinderen in Roemenië hebben soms geen speelgoed of knuffels en staan dan verlegen achter de benen van moeder te kijken naar de omgeving om hen heen. Een knuffel breekt die verlegenheid en tovert vaak een glimlach op het gezicht van het kind. Achter iedere knuffel zit een verhaal en achter ieder verhaal een herinnering. Met de knuffels van de kinderen van de Egelantier kunnen de Roemeense kinderen nu nieuwe herinneringen maken.

SKOA Egelantier Stichting Roemeense Kinderhulp SKOA Egelantier Stichting Roemeense Kinderhulp

Stichting Roemeense Kinderhulp

Stichting Roemeense Kinderhulp zet zicht sinds 1991 in voor de lokale bevolking van Sovata en omgeving en vooral de kinderen. Ieder jaar verzorgt de Stichting een kindervakantie voor kansarme kinderen in de leeftijd van 9 t/m 11 jaar, waarbij de kinderen per tweetal bij gastgezinnen verblijven. In het najaar worden pakketten verstuurd naar Roemeense gezinnen. Nederlandse gezinnen maken een pakket voor een specifiek gezin. De Stichting heeft ook een eigen familiekindertehuis, waarbij 24 kinderen opgroeien in familieverband. Meer weten over Stichting Roemeense Kinderhulp?

Naar het nieuwsoverzicht