Buitenschoolse opvang

Lekker bewegen na school

Op school zitten kinderen al lang genoeg stil. Daarom bieden wij op onze buitenschoolse opvang (BSO) een actief programma na school. Het motto is: Niets moet, veel mag! Tijdens de vakanties hebben wij een spetterend programma.

Kinderen spelen na school zo veel mogelijk buiten en er worden allerlei workshops georganiseerd waarbij kinderen kunnen dansen, sporten of creatief bezig zijn. Maar lekker relaxen en helemaal niks doen kan natuurlijk ook.

Hoe ziet het programma er uit?

Na school drinken en eten wij eerst gezamenlijk. Elke groep heeft een eigen dagindeling en vaste rituelen die een kind snel houvast bieden en vertrouwen geven. De kinderen krijgen na school van ons een hapje en drankje. Tijdens de vakantie wordt er voor een lunch gezorgd.

Na het eten mogen kinderen zelf beslissen wat zij gaan doen. Spelen met vriendjes? Lekker ontspannen met een boek? Sporten? Buitenspelen of bijvoorbeeld meedoen met de kookworkshop, theaterles of een andere georganiseerde activiteit? Het kan allemaal! Wij bieden veel activiteiten aan en werken vaak themagericht (denk bijvoorbeeld aan een avonturenweek). Ook worden er regelmatig workshops georganiseerd.

Ophalen van school

De kinderen worden geplaatst op de opvang die het dichtst bij de basisschool van uw kind ligt. Indien u uw kind op een andere BSO wilt plaatsen, is dit in overleg vaak mogelijk. Kinderen komen op eigen gelegenheid, worden lopend of met een SKOA kindertaxi van school gehaald. Uiteraard staat veiligheid hierbij voorop.

Openingstijden

Alle BSO’s zijn het hele jaar geopend. Op een aantal vestigingen is ook voor- en tussenschoolse opvang mogelijk. Dit is afhankelijk van de basisschool waar uw kind op zit.

Vakantieprogramma

In de vakanties trekken de kinderen erop uit om van alles te doen en ontdekken. Er worden activiteiten georganiseerd rond de thema’s avontuur, sport, natuur, kunst en muziek. Zo hadden wij een Djembé workshop, een judo clinic, hiphop lessen, schaatsmarathon, sportdagen, bezochten wij Texel en speelden we vooral veel buiten.

Pakketten

Wij bieden 4 verschillende pakketten aan voor de buitenschoolse opvang. De urenberekening is voor alle pakketten gebaseerd op het rooster van het Ministerie van OCW.

Pakket A
Opvang uit school en tijdens alle schoolvakanties volgens het rooster van het Ministerie van OCW. Tijdens studiedagen en extra vakantiedagen van de school mogen kinderen op hun contractdag zonder bijbetaling gebruik maken van de buitenschoolse opvang.

Pakket B
Opvang uit school en tijdens schoolvakanties volgens het rooster van het Ministerie van OCW, exclusief de zes weken zomervakantie en exclusief studie/vakantiedagen van de school buiten het rooster van het Ministerie van OCW.

Pakket C
Opvang uitsluitend op schoolmiddagen en tijdens studiedagen, exclusief alle schoolvakanties volgens het rooster van het Ministerie van OCW.

Pakket D
Opvang tijdens alle schoolvakanties volgens het rooster van het Ministerie van OCW, exclusief studie/vakantiedagen van de school buiten dit rooster.

Flexibele opvang
Opvang op wisselende dagen, afgestemd op uw wensen.

Offerte aanvragen

Elke situatie is uniek. De kosten voor kinderopvang zijn afhankelijk van een aantal factoren die per persoon verschillen. Wij bieden verschillende contracten aan die op zowel reguliere als continuroosters aansluiten. Wilt u weten hoeveel u kwijt bent aan kinderopvang? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij onze afdeling plaatsing: plaatsing@skoa.nl of bel direct met 072 5147147.

Kinderopvangtoeslag

De wet Kinderopvang geldt ook voor de Buitenschoolse Opvang.  Bent u een alleenstaande werkende of studerende ouder? Of tweeverdiener? Of studeert 1 van de ouders en de andere ouder werkt? Of zit u in een inburgeringstraject? Het maakt niet uit welke van bovenstaande op u van toepassing is, u heeft altijd recht op een kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Ongeacht uw inkomen!

Aanmelden

Vraag gerust een rondleiding aan en direct aanmelden voor de buitenschoolse opvang kan heel gemakkelijk. Voor meer informatie over het voor u meest geschikte pakket kunt u contact opnemen met Stichting Kinderopvang Alkmaar via plaatsing@skoa.nl of bellen met 072 5147147.

 

 

Locaties Buitenschoolse Opvang

Op onderstaande locaties bieden wij buitenschoolse opvang. Aan iedere basisschool is een andere Buitenschoolse Opvang locatie gekoppeld. Bekijk hier welke vestiging aan de basisschool van uw kind is gekoppeld.