buitenschoolse opvang

Lekker bewegen na school

Op school zitten kinderen al lang genoeg stil. Daarom bieden wij op onze buitenschoolse opvang (bso) een actief programma na school. Het motto is: niets moet, veel mag! Tijdens de vakanties hebben wij een spetterend programma.

Hoe ziet het programma er uit?

Na school drinken en eten wij eerst gezamenlijk. Elke groep heeft een eigen dagindeling en vaste rituelen die een kind snel houvast bieden en vertrouwen geven. De kinderen krijgen na school van ons een hapje en drankje. Tijdens de vakantie wordt er voor een lunch gezorgd.

Na het eten mogen kinderen zelf beslissen wat zij gaan doen. Spelen met vriendjes, lekker ontspannen met een boek, sporten of buitenspelen. Het kan allemaal!

Ophalen van school

De kinderen worden geplaatst op de opvang die het dichtst bij de basisschool van je kind ligt. Kinderen komen op eigen gelegenheid, worden lopend of met een SKOA kindertaxi van school gehaald. Uiteraard staat veiligheid hierbij voorop.

Openingstijden

Alle bso’s zijn het hele jaar tot 18.30 uur geopend met uitzondering van officiële feestdagen. De locaties Komeet, Stulp en Kraaienest zijn op woensdag gesloten.
Op een aantal vestigingen behoort voorschoolse opvang tot de mogelijkheden. Kijk voor de mogelijkheden bij locaties of neem contact op met de afdeling plaatsing, 0725147147 (optie 1).

Tijdens de vakantieweken en studiedagen gelden de volgende openingstijden:
De locaties Komeet, Stulp en Kraaienest zijn geopend van 8.00 tot 18.30 uur
De locaties Kinderkroon, Piccolo, Rapsodie en Toermalijn zijn geopend van 7.00 uur tot 18.30 uur

In verband met Bevrijdingsdag op dinsdag 5 mei 2020 zijn alle locaties van SKOA gesloten.

Vakantieprogramma

In de vakanties trekken de kinderen erop uit om van alles te doen en te ontdekken. Er worden activiteiten georganiseerd rond de thema’s avontuur, sport, natuur, kunst en muziek. Zo hadden wij een Djembé workshop, een judo clinic, hiphop lessen, schaatsmarathon, sportdagen, bezochten wij Texel en speelden we vooral veel buiten.

Pakketten

Wij bieden drie verschillende pakketten aan voor de buitenschoolse opvang. De urenberekening is voor alle pakketten gebaseerd op het rooster van het Ministerie van OCW.

  Schoolmiddagen Officiële vakanties(1) Studiedagen
Totaalpakket  Ja  Ja  Ja 
Schoolwekenpakket(2)  Ja  Nee  Ja
Vakantiepakket(3)  Nee  Ja  Nee

(1) Officiële vakanties zijn vakanties vastgesteld door het ministerie van OCW.
(2) Wanneer er vakantieweken zijn waarin wel opvang nodig is, dan is het mogelijk om extra opvang af te nemen.
(3) Voor het vakantiepakket geldt: minimale afname is 3 vakantie weken per jaar.

Kosten buitenschoolse opvang

Elke situatie is uniek. De kosten voor kinderopvang zijn afhankelijk van een aantal factoren die per persoon verschillen. Bereken eenvoudig de kosten voor buitenschoolse opvang. 

Kinderopvangtoeslag

In de volgende gevallen kom je in aanmerking voor kinderopvangtoeslag:
– ben je alleenstaande werkende of studerende ouder
– ben je tweeverdiener
– studeren beide ouders
– studeert 1 van de ouders en werkt de andere ouder
– zit je in een inburgeringstraject
– zit je in een re-integratietraject via de gemeente of het UWV
Het maakt niet uit welke van bovenstaande situaties van toepassing is.

Aanmelden

Vraag gerust een rondleiding aan en direct aanmelden voor de buitenschoolse opvang kan heel gemakkelijk. Voor meer informatie over het voor jouw meest geschikte pakket kunt je contact opnemen met Stichting Kinderopvang Alkmaar via plaatsing@skoa.nl of bellen met 072 5147147 optie 1.

 

 

Locaties Buitenschoolse Opvang

Op onderstaande locaties bieden wij buitenschoolse opvang. Aan iedere basisschool is een andere Buitenschoolse Opvang locatie gekoppeld. Bekijk hier welke vestiging aan de basisschool van uw kind is gekoppeld.