Ouderportaal

De beste kinderopvang maken we samen

Wij zorgen ervoor dat je met een gerust gevoel op pad gaat. Dat je al je aandacht kunt hebben bij wat voor jou vandaag en morgen belangrijk is. Of waar je nodig bent. Gewoon omdat je erop kunt vertrouwen dat we samen weten wat je kind nodig heeft. Om zich fijn en vertrouwd te voelen, om te spelen en om te groeien. Door onze jarenlange kennis en ervaring zijn wij de experts op het gebied van kinderopvang.

Typisch SKOA is onze focus op samen. We geloven dat we elkaar nodig hebben om de beste kinderopvang te realiseren. Sinds 2019 zijn SKOA en Kiddies Kinderdagverblijf verbonden aan elkaar en werken we samen om het beste in elkaar naar boven te halen. Wat ons sterk verbindt, is ons streven naar duurzaamheid. Duurzaam in onze ecologische erfenis en duurzaam in de relaties die wij aangaan met de kinderen, ouders, partners, het onderwijs èn onze medewerkers.

Met onze 38 vestigingen vind je ons in alle wijken van Alkmaar en zijn we altijd dichtbij.

Kinderdagverblijf

Omdat baby’s van 3 maanden en peuters van 4 jaar andere dingen nodig hebben, hebben wij op al onze kinderdagverblijven horizontale groepen.

Dat betekent dat wij de kinderen op leeftijd indelen. Baby’s, dreumessen en peuters lekker op hun eigen groep.

“SKOA collega’s zijn erg met elkaar verbonden. Het is een grote organisatie met veel medewerkers, maar toch is er op een fijne manier contact met elkaar.”

uit: medewerkerstevredenheidsonderzoek

Peuteropvang

De peuteropvang is voor alle kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. De kinderen komen hier twee keer per week een ochtend spelen en spelend leren. We hebben alle aandacht voor vrij spel, maar er zijn ook vaste onderdelen die structuur bieden.

In de peuteropvang werken we met voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Dat klinkt al heel schools, maar wij zorgen er met elkaar voor dat we de kinderen alle ruimte geven om zelf, maar ook in kleine groepjes te spelen.

“Als ik mooie ontwikkelingen heb gezien bij de kinderen, ga ik fluitend naar huis.”

Bianca, pedagogisch medewerker VVE

Buitenschoolse opvang

Wij begrijpen dat na een dag op school het fijn is om een plek te hebben die vertrouwd voelt en waar je jezelf mag zijn. Dus zorgen wij voor een plek waar ieder kind zich thuis voelt. We weten dat ieder kind op een andere manier zijn of haar dag verwerkt. De één trekt zich even terug, de ander wil juist lekker rennen en springen.

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen hier zelf ook over mee mogen denken. Kinderparticipatie noemen we dat.

“SKOA in drie woorden? Goede sfeer, fijne collega’s en héle leuke kinderen.”


Esther, pedagogisch medewerker BSO

SKOA werkt samen met:

Kiddies Onderwijs met gebaren Gemeente Alkmaar GGD Hollands Noorden Centrum voor Jeugd&Gezin De bibliotheek JOGG Alkmaar Sport Ronduit Tabijn SAKS Hart op groen horizon college NAIF

INFO

{{msg.body}}

 

© 2000 - 2022 SKOA  |  Stichting kinder opvang Alkmaar

SKOA gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website voor de bezoeker beter werkt.

meer informatie