Opvangvormen

Alle kinderen van 0 t/m 12 jaar uit Alkmaar en omgeving zijn van harte welkom bij ons!

 • Voorschoolse opvang

  Voorschoolse opvang

  Voor kinderen die voor dat de basisschool start gebruik moeten maken van opvang, is er voorschoolse opvang (vso). SKOA verzorgt voorschoolse opvang in school of op een locatie van SKOA. De tijden waarop we vso aanbieden zijn vanaf 7:00 of 7:30 uur. Kijk bij de betreffende vso of bso locatie of er vso wordt aangeboden. Tijdens de voorschoolse opvang bieden we kinderen thee en/of water aan en zorgen we voor een ontspannen begin van de schooldag. Kinderen kunnen zelf aangeven waar ze behoefte aan hebben, bijvoorbeeld een spelletje spelen of kleuren. En we verzorgen uiteraard het vervoer naar school.  Kinderopvangtoeslag In de volgende gevallen kom je in aanmerking voor kinderopvangtoeslag: - ben je alleenstaande werkende of studerende ouder - ben je tweeverdiener - studeren beide ouders - studeert 1 van de ouders en werkt de andere ouder - zit je in een inburgeringstraject - zit je in een re-integratietraject via de gemeente of het UWV Het maakt niet uit welke van bovenstaande situaties van toepassing is. Vraag gerust een vrijblijvende rondleiding aan of meld je direct aan. 
 • Kinderdagverblijf

  Kleine groepen, maximale aandacht

  Elk SKOA kinderdagverblijf biedt professionele, persoonlijke opvang aan kinderen vanaf 6 weken tot 4 jaar.
 • Peuteropvang

  Goede overgang naar de basisschool

  De peuteropvang is een plek om te spelen, te ontmoeten en te ontwikkelen. Het programma bij de peuteropvang sluit goed aan bij de basisschool waardoor de overgang minder groot is.
 • buitenschoolse opvang

  Lekker bewegen na school

  Op school zitten kinderen al lang genoeg stil. Daarom bieden wij op onze buitenschoolse opvang (bso) een actief programma na school. Het motto is: niets moet, veel mag! Tijdens de vakanties hebben wij een spetterend programma.
 • bso vakantieopvang

  Veel activiteiten en uitstapjes

  Vakantie is een feestje! Daarom organiseren wij op de buitenschoolse opvang (bso) voor de kinderen van 4 t/m 12 jaar extra leuke, spannende en uitdagende activiteiten en uitstapjes op het gebied van kunst, cultuur, sport en natuur.
 • Tussenschoolse Opvang

  Wij verzorgen voor basisschool Kompas de tussenschoolse opvang. Dit gebeurt op de locaties, zodat de kinderen tussen de middag ook echt even uit de school zijn. SKOA zorgt ervoor dat je kind samen met andere kinderen in een veilige en prettige omgeving wordt opgevangen.
 • Gastouderopvang

  Kleinschalig, flexibel en vertrouwd

  Gastouderopvang is de ideale vorm van kinderopvang voor ouders die de voorkeur geven aan kleinschalige en flexibele opvang.
 • Flexibele opvang

  Kinderopvang op maat bij Jan Steen

  Iedere gezinssituatie is weer anders. De ene ouder werkt op vaste dagen en vaste tijdstippen, de andere ouder werkt op wisselende dagen en tijdstippen.