SKOA neemt kinderopvangorganisatie Kiddies over

We zijn blij! We zijn trots! Want per 1 januari 2019 is SKOA de nieuwe eigenaar van kinderopvangorganisatie Kiddies! Hiermee verstevigt SKOA haar marktaandeel fors en worden we de grootste aanbieder van kinderopvang in Alkmaar. Na de overname blijven de organisaties met ieder hun eigen identiteit voortbestaan. Voor kinderen, ouders/verzorgers en personeel van Kiddies en SKOA verandert er niets.

Concurreren terwijl je beter kunt creëren. De merken versterken, dat is het uitgangspunt van SKOA bij de overname van Kiddies. Met de overname krijgen we een sterk merk erbij. We behouden beide merken met ieder een eigen identiteit. Kinderen en ouders/verzorgers houden hun vertrouwde gezichten op de locaties en het centraal bureau.

Kiddies vindt in SKOA de juiste partner

Voor Michelle van Nieuwenhoven (directeur Kiddies) is de overname door SKOA de enige logische keuze. Kiddies is de afgelopen jaren hard gegroeid naar een middelgrote kinderopvangorganisatie met een herkenbare identiteit. Deze groei maakt het voor Kiddies noodzakelijk om verder te professionaliseren en processen slimmer in te richten. Tegelijkertijd zijn het dynamische tijden voor de branche: er staan de komende jaren nog heel veel kansen en uitdagingen te wachten. Michelle gelooft dat de ontwikkeling die dit vraagt het beste vormgegeven kan worden binnen een nog grotere organisatie. Ze is erg blij dat ze met SKOA de juiste professionele partner heeft gevonden met een gedeelde visie op kinderopvang. Ook na de overname blijft ze volop betrokken bij Kiddies. Voor haar persoonlijk zal de overname ook meer ruimte bieden om een bijdrage te leveren aan ontwikkeling en vernieuwing op brancheniveau, bijvoorbeeld in een betere aansluiting met het onderwijs.

Toekomst Kiddies en SKOA

Hoewel SKOA en Kiddies twee verschillende organisaties zijn, zijn er ook veel overeenkomsten. Er is een gedeelde kijk op de pedagogische inhoud en maatschappelijk ondernemen. De organisaties hebben ieder hun sterke kanten. Wanneer je die van elkaar benut, kun je de best mogelijke kinderopvang bieden. Kiddies en SKOA gebruiken de komende tijd om te onderzoeken hoe zevoor de kinderen het beste uit beide organisaties kunnen halen, met als uitgangspunt de kinderopvang nog beter te maken.

Naar het nieuwsoverzicht