Ouderportaal
 

Gerda
manager
plaatsing

T  072-5147147
E  plaatsing@skoa.nl

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kind aanmelden?

Dit is best belangrijk om even rekening mee te houden want dat is al eerder dan je misschien denkt. Voor de verschillende opvangvormen zijn er verschillende leeftijden en we zetten ze even overzichtelijk op een rijtje voor je:

soort opvang vanaf wanneer inschrijven
kinderdagverblijf zwangerschap
peuteropvang 1 jaar
buitenschoolse opvang 2 jaar
tussenschoolse opvang      4 weken voor start basisschool


Hoe schrijf ik mijn kind in?

Wat leuk dat je je kind bij ons wilt aanmelden of dat overweegt te doen! Aanmelden kan heel gemakkelijk. Op onze website kom je overal de button ‘aanmelden’ tegen. Als je daarop klikt en het formulier invult en op ‘versturen’ klikt, komt het helemaal goed!


Wat kost de kinderopvang?

Wij begrijpen helemaal dat je dit als ouder graag wilt weten. Daarom kom je overal op de website de button ‘wat zijn de kosten?’ tegen. Als je daar op klikt, ga je naar onze rekenhulp, maar we maken het je graag gemakkelijk dus kun je ook hier klikken!!


Wat zijn de openingstijden?

opvangvorm maandag t/m vrijdag
kinderdagverblijf 07.00-18.30 uur
flexibele opvang 07.00-18.30 uur
peuteropvang 08.15-12.15 uur of
08.30-12.30 uur
voorschoolse opvang  07.00-08.30 uur
naschoolse opvang 14.00-18.30 uur
vakantie BSO 07.00-18.30 uur
08.00-18.30 uur


Hoe wijzig ik mijn overeenkomst met jullie?

Dat kan natuurlijk altijd. Verhuizing, minder of juist meer opvanguren, de kinderopvang verlengen, dat kan allemaal. Dat kun je aan ons doorgeven of aanvragen via het ouderportaal of even een berichtje sturen naar plaatsing@skoa.nl. Dan komt het helemaal goed.


Hoe beëindig ik mijn overeenkomst met jullie?

Sommige overeenkomsten worden automatisch beëindigd. We hebben weer even zo’n handig overzicht voor je gemaakt:

opvangvorm de overeenkomst eindigt automatisch op:
kinderdagverblijf de dag van de 4e verjaardag van je kind
peuteropvang de dag van de 4e verjaardag van je kind. Wanneer je kind 4 jaar wordt in een vakantie, dan vindt de laatste opvangdag plaats voor de vakantie. De facturatie eindigt, in verband met gemiddelde maandprijzen, op de 4e verjaardag.
buitenschoolse opvang aan het eind van groep 8

Het kan natuurlijk ook zijn dat je je overeenkomst eerder wil beëindigen. Dat vinden we altijd jammer, maar dat kun je doen via het ouderportaal, een mailtje naar plaatsing@skoa.nl of telefonisch via 072-5147147.


Mijn kind zit op de kinderopvang, maar gaat naar school. Wat moet ik regelen?

Wat leuk en spannend dat je kind nu naar school gaat. Als je kind niet naar de BSO gaat, hoef je niets te doen. Dan eindigt de overeenkomst automatisch op de dag dat je kind 4 jaar wordt. Natuurlijk hebben onze pedagogisch medewerkers contact met je over het afscheid bij SKOA! Je kunt je kind natuurlijk ook aanmelden voor de BSO, let er dan wel op dat je je kind op tijd aanmeldt. Als je dat geregeld hebt, zorgen wij dat de contracten netjes in elkaar overgaan.


Mijn kind komt een keer niet naar de opvang, hoe geef ik dit aan jullie door?

Wij gaan ervan uit dat kinderen die niet zijn afgemeld voor hun opvangdag(en) naar de opvang komen. Wij houden rekening met deze kinderen niet alleen met de inzet van personeel, maar ook voor de inkoop van eten en drinken. Komt je kind een keer niet naar de opvang, dan rekenen wij erop dat jullie hem of haar voor 08:00 uur via het ouderportaal of onze ouderapp afmeldt.
INFO

{{msg.body}}

 

© 2000 - 2021 SKOA  |  Stichting kinder opvang Alkmaar

SKOA gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website voor de bezoeker beter werkt.

meer informatie